LinkedIn, maak jouw profiel perfect!

 

LinkedIn is niet meer weg te denken uit de moderne wereld, je gebruikt het om up-to-date te blijven over je (ex)collega’s, je werkgever en ontwikkelingen in de markt. Het zoeken naar een nieuwe baan is via LinkedIn efficiënter dan ooit, hiervoor heb je wel een goed profiel nodig. Hoe zorg je voor dat jouw profiel goed vindbaar is en professioneel? Met de volgende tips helpen we je verder, zodat jouw profiel 100% compleet wordt.

Dit is deel 2 van ons LinkedIn profiel artikel, deel 1 is hier te lezen.

Waarom je LinkedIn profiel vernieuwen?

Wat wil jij uitstralen als persoon? Wat vind jij belangrijk dat mensen weten over jouw carrière? Met een professioneel LinkedIn profiel kun je dit laten zien. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit al helemaal belangrijk, hoe meer je op je profiel invult, hoe meer werkgevers en recruiters naar jouw profiel gaan. Ook wanneer je niet op zoek bent naar een nieuwe baan kan een professioneel profiel een meerwaarde zijn.

Tip 8 Persoonlijkheidsprofiel

Als tweede blokje op je profiel kun je een persoonlijkheidsprofiel schrijven. Dit kun je zien als een kort stukje over jezelf, wat heb je te bieden, wat zijn jouw successen. Houd dit stukje tekst leesbaar voor iedereen, beperkt dus je eigen vakjargon. Wil je dat mensen met je contact opnemen? Vermeld hier eventueel je contactgegevens. 

Tip 9 Contactgegevens

Wil je dat mensen eventueel met jou contact kunnen opnemen? Vermeld je contactgegevens dan op je LinkedIn profiel. Doe dit bijvoorbeeld in je persoonlijkheidsprofiel, je kunt het eventueel ook afschermen of helemaal niet vermelden. Ben je op zoek naar een baan? Dan is het verstandig om op zijn minst je e-mail adres te vermelden.

Tip 10 Prestaties

Bij het onderdeel ‘Prestaties’ kun je nog veel meer informatie kwijt zoals onderscheidingen, cursussen, projecten. Vul dit zo volledig mogelijk in, maar houd het wel ‘to the point’. Informatie die niet relevant is, kun je beter weg laten. Als je alles in je erin wil proppen, zien mensen door de bomen het bos niet meer. Benadruk dus vooral die dingen die echt belangrijk zijn.

Tip 11 Interesses

Bij interesses zien mensen van welke LinkedIn groepen je lid bent en welke LinkedIn bedrijfspagina’s of nieuwsbronnen je volgt. Dit zegt anderen ook iets over jouw interesses. Alle content van mensen en bedrijven die je volgt verschijnen in je feed. Vind je de berichten van iemand interessant? Dan kun je deze mensen ‘volgen’. Je kunt mensen ook volgen zonder dat je een connectie bent.

Tip 12 Omslagfoto of header foto

Voeg ook een omslagfoto toe, zodat je LinkedIn profiel er professioneel uitziet. Hier kun je ook wat meer van jezelf laten zien en je personal brand kracht bij zetten. Wat wil je uitstralen? Wees voorzichtig met veel tekst. Wil je toch tekst toevoegen op je omslagfoto? Plaats deze dan aan de rechterkant. Op je mobiel staat je profielfoto namelijk in het midden en op de desktop aan de linkerkant.

Tip 13 Vaardigheden

Onderaan bij je profiel is het mogelijk vaardigheden in te vullen. Vul hier een stuk of 10 vaardigheden in die bij jou passen. Denk aan, leergierig, flexibel en nauwkeurig. Maar beschrijf ook zaken zoals, sales, leidinggeven en sociale media. Andere mensen kunnen deze vaardigheden ook onderschrijven, dit geeft je profiel extra gewicht.

Wil je onderschrijvingen ontvangen? Onderschrijf dan andere mensen op hun vaardigheden, meestal gaan deze mensen jou dan ook onderschrijven.

Tip 14 Aanbevelingen

Zoals bij tip 10 beschreven kunnen connecties jouw vaardigheden onderschrijven, connecties kunnen ook jou aanbevelen. Dit is een stukje tekst dat een ander voor jou schrijft, denk aan waar je goed is bent of een project waar je samen aan gewerkt hebt. Deze aanbevelingen zijn erg waardevol, ze stralen vertrouwen uit en geven je profiel extra gewicht.

Hoe ontvang je aanbeveling? Een goede manier om snel wat aanbevelingen te krijgen is door het gewoon te vragen, maar ook andere mensen aan te bevelen. In ruil gaan deze mensen jou dan hopelijk aanbevelen.

 

Nu zelf aan de slag! 

Aan de slag met een goed LinkedIn profiel! Nu is het aan jou! Met deze tips kun jij ook aan de slag om je LinkedIn profiel te verbeteren. Zorg dat je beter gevonden wordt en een goede eerste indruk maakt! Want je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Welke tip ga je als eerste gebruiken?

 

Dit is deel 2 van ons LinkedIn profiel artikel, deel 1 is hier te lezen.

 

Vaker tips ontvangen? Volg dan onze LinkedIn pagina! Ben je toe aan een baanwissel of gewoon nieuwsgierig? Bekijk dan ons aanbod.  Geen idee waar je naar op zoek bent? Neem vrijblijvend contact op, wij stellen ons graag even voor.

Suc6! Recruitment is gespecialiseerd in het maken van een perfecte match tussen werkgever en werknemer. Suc6! Recruitment zoekt in verschillende sectoren waaronder logistiek, sales, klantenservice en meer. Onze regio’s: Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy