LinkedIn, maak jouw profiel perfect!

 

LinkedIn is niet meer weg te denken uit de moderne wereld, je gebruikt het om up-to-date te blijven over je (ex)collega’s, je werkgever en ontwikkelingen in de markt. Het zoeken naar een nieuwe baan is via LinkedIn efficiënter dan ooit, hiervoor heb je wel een goed profiel nodig. Hoe zorg je voor dat jouw profiel goed vindbaar is en professioneel? Met de volgende tips helpen we je verder, zodat jouw profiel 100% compleet wordt.

Dit is deel 1 van ons LinkedIn profiel artikel, deel 2 is 2 juli te lezen op onze website en sociale media. 

Waarom je LinkedIn profiel vernieuwen?

Wat wil jij uitstralen als persoon? Wat vind jij belangrijk dat mensen weten over jouw carrière? Met een professioneel LinkedIn profiel kun je dit laten zien. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe baan is dit al helemaal belangrijk, hoe meer je op je profiel invult, hoe meer werkgevers en recruiters naar jouw profiel gaan. Ook wanneer je niet op zoek bent naar een nieuwe baan kan een professioneel profiel een meerwaarde zijn.

Tip 1 Naam

Vul hier alleen je naam in en eventueel titels. Punt! Ben je gehuwd, dan is het ook handig om je achternaam én je gehuwde achternaam in te vullen voor mensen die jou van vroeger kennen. Zet hier verder geen toevoegingen zoals een telefoonnummer neer. LinkedIn gaat hier steeds strenger op controleren en kan zelfs je profiel verwijderen.   

Tip 2 Foto

Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Zorg voor een goede, duidelijke, zakelijke portretfoto waarop je gezicht duidelijk herkenbaar is. Dus geen vakantiefoto’s met een zonnebril of in een zomers topje. Zorg ook voor voldoende contrast. Dit straalt betrouwbaarheid uit. Zo hebben mensen een gezicht bij de persoon. Profielen met foto worden ook beter bekeken. Bovendien wordt deze profielfoto samen met je kopregel getoond bij alles wat je op LinkedIn doet.

Tip 3 Kopregel

Standaard wordt hier je laatste functie gezet, maar je kunt dit zelf aanpassen. Je kopregel wordt overal op LinkedIn getoond, maar ook in Google. En je LinkedIn profiel is vaak een van de eerste zoek resultaten als mensen Googelen op je naam. Je kunt ervoor kiezen om hier zo veel mogelijk trefwoorden over je expertise neer te zetten. Trefwoorden worden makkelijker gevonden in Google en in LinkedIn zelf. Slogans worden minder goed gevonden omdat ze minder trefwoorden bevatten, maar mensen weten wel meteen wat jij te bieden hebt. Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vermeld dit in je kopregel, met de functiegroep waar je naar zoekt. voorbeeld: ‘’Engineer open voor een nieuwe uitdaging’’.

Tip 4 Media

Voeg ook media toe aan je LinkedIn account. Daarmee maak je jouw profiel wat dynamischer en kun je ook nog meer van jezelf laten zien. Voeg hier een link toe naar externe documenten, foto’s, websites, video’s of presentaties.

Tip 5 Werkervaring

Uiteraard is het belangrijk om al je werkervaring te vermelden op je LinkedIn profiel. Het voordeel ten opzichte van je CV is dat je hier veel meer kan vertellen. Zet onder je werkervaring een stukje tekst over het bedrijf, jouw functie en jouw successen. Zie dit als een uitbreiding van je CV. Denk ook goed na over je functietitels pas deze eventueel aan, zodat ze beter passen en beter vindbaar zijn. Ben je echt actief op zoek? Voeg dan ook wat zoekwoorden toe.  

Tip 6 Opleiding

Net zoals je werkervaring kun je een stukje vertellen over je opleidingen. Beschrijf bijvoorbeeld, vakken, projecten en successen. Ga hier niet overdrijven, benoem dus geen cijfers. Zie dit dus ook als een uitbreiding van je CV, een kans om meer te vertellen. Basisschool is hier niet nodig, alles daarna wel. Dit helpt bijvoorbeeld om in contact te komen met je oud klasgenoten.

Tip 7 URL aanpassen

Standaard krijgt ieder profiel een betekenisloze URL toegewezen met een hoop cijfers (bijvoorbeeld www.linkedin/in/123456789). Maar je kunt deze URL aanpassen! Gebruik hier je eigen naam zoals, https://www.linkedin.com/in/martenspatricia/. Zo wordt je beter gevonden door Google en andere zoekmachines, en kun je de URL gebruiken in een e-mailhandtekening. Rechts bovenaan heb je de optie ‘Openbare profiel en URL bewerken’, daar kun je jouw URL aanpassen.

 

Nu zelf aan de slag! 

Aan de slag met een goed LinkedIn profiel! Nu is het aan jou! Met deze tips kun jij ook aan de slag om je LinkedIn profiel te verbeteren. Zorg dat je beter gevonden wordt en een goede eerste indruk maakt! Want je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken. Welke tip ga je als eerste gebruiken?

 

Dit is deel 1 van ons LinkedIn profiel artikel, deel 2 is 2 juli te lezen op onze website en sociale media. Houd onze LinkedIn pagina dus in de gaten! 

 

 

Vaker tips ontvangen? Volg dan onze LinkedIn pagina! Ben je toe aan een baanwissel of gewoon nieuwsgierig? Bekijk dan ons aanbod.  Geen idee waar je naar op zoek bent? Neem vrijblijvend contact op, wij stellen ons graag even voor.

Suc6! Recruitment is gespecialiseerd in het maken van een perfecte match tussen werkgever en werknemer. Suc6! Recruitment zoekt in verschillende sectoren waaronder logistiek, sales, klantenservice en meer. Onze regio’s: Limburg, Noord-Brabant en Gelderland.

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy