Hoe bind U (nieuwe) medewerkers aan uw organistatie?

Door de aanhoudende schaarste aan personeel moeten bedrijven innoveren, investeren in hun personeel en weer mensgericht gaan werken.  Talentvolle medewerkers blijven boeien en behouden is voor iedere organisatie een uitdaging. Wat vinden nieuwe medewerkers belangrijk, als ze starten bij een nieuwe werkgever? We hebben voor U de meest opmerkelijke aandachtspunten hieronder op een rijtje gezet.

✅  Zorg voor een warm welkom

Na de eerste stap over de drempel, krijgt een nieuwe medewerker ook de eerste, en vaak blijvende, indruk van de werksfeer in de nieuwe werkomgeving. Zorg er daarom voor dat die indruk positief is, want in de eerste weken vormt de nieuwe werknemer zich een mening over het bedrijf.  Een zorgvuldig onboarding-proces helpt nieuwe medewerkers aan kennis over hun functie en dompelt ze onder in de bedrijfscultuur door contact te leggen met collega's. Tips over een Goede onboarding. Klik hier voor meer info

 ✅  Koppel de nieuwe medewerke aan een coach of mentor

Een ervaren medewerker kan de nieuwe werknemer begeleiden bij de dagelijkse werkzaamheden en inzicht geven in de bedrijfscultuur. Laat nieuwe medewerkers ook samenwerken met mensen buiten de eigen afdeling en meedenken over vernieuwing. Vraag hen vooral naar feedback over hun ervaringen in de organisatie. Daar kunnen de zittende werknemers ook van leren. Bouw hiervoor momenten in, zodat de nieuwe medewerker het gevoel geeft dat zijn/haar mening ook gewaardeerd wordt.

✅  Gezonde balans tussen werk en privé

Naast het werk, hebben mensen veel taken in de privésfeer te doen. Bijvoorbeeld de zorg voor kinderen, maar steeds vaker ook mantelzorg voor ouders die langer aandacht en hulp nodig hebben. Een goede balans tussen werk en privé is dan ook belangrijk voor werknemers. Als de werkgever daar faciliteiten voor biedt, belonen werknemers dat met extra loyaliteit.

 Sta open voor feedback en medenzeggenschap

Wie niet weet of er problemen spelen op de werkvloer, kan geen stappen zetten voor verbetering. Daarom is het zo belangrijk om te luisteren naar wat medewerkers te zeggen hebben. Vraag de werknemer die een probleem signaleert ook altijd welke oplossing hij/zij daarvoor zou willen zien. Want juist die opstelling creëert betrokkenheid bij de organisatie. 

✅  Onverwachte waardering voor inzet en prestaties

Het is belangrijk dat medewerkers zich opgenomen voelen in de bedrijfscultuur en op de hoogte zijn van alles wat er met de organisatie gebeurt. Vier daarom gezamenlijk goede prestaties en extra inzet die medewerkers hebben geleverd. Dat hoeft niet altijd groots te zijn. Want zelfs een kleine blijk van waardering, kan grote impact hebben op de inzet van werknemers en de bedrijfsresultaten.

✅   Zorg voor een ontspannen werksfeer

 Een goede werksfeer in de eerste plaats in de manier van leiderschap, waarbij alle werknemers gelijke kansen krijgen om hun ideeën te uiten en gehoord te worden door hun collega's. Dit verbetert de communicatie en samenwerking, wat kan leiden tot meer productiviteit van een hogere kwaliteit. 

✅   Bied voldoende trainingsmogelijkheden

Veel werknemers willen zich ontwikkelen in hun professionele loopbaan. Dat kan bij hun huidige werkgever zijn, maar net zo goed bij een ander bedrijf die een promotie biedt of een kans om verder te leren. Biedt daarom volop kansen waarmee medewerkers hun kennis kunnen vergroten en hun vaardigheden verder kunnen ontwikkelen. Daarmee zijn ze eerder geneigd om bij het bedrijf te blijven. Besteed niet alleen aandacht aan de echte talenten, maar ook aan medewerkers die het dagelijkse werk voor hun rekening nemen.

✅   Maak hybride werken mogelijk

Door de coronacrisis beseffen veel bedrijven en medewerkers dat thuiswerken een zeer haalbare optie is en soms zelfs betere prestaties oplevert. Nu kantoren zijn heropend voor werk op locatie, willen veel werknemers toch (deels) op afstand blijven werken. Door hybride werken goed te organiseren, kunt u werknemers aan de organisatie binden en de productiviteit soms zelfs verbeteren.

Interesse in meer tips? Klik hier voor ons nieuwsoverzicht.

Wilt U graag op de hoogte blijven van onze nieuwste vacatures, advies & tips en alle actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt? Dan nodigen wij U graag uit om ons te volgen op onze LinkedIn Company Page

 

 

 


Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy