Goede Onboarding

’Wat maakt een nieuwe collega Suc6vol?’

Als manager ben je een belangrijke schakel in het Suc6 van een goede onboarding. Maar wat kan je doen om je nieuwe medewerker zo suc6vol te maken?  Google maakt al jaren uitgebreid studie van zijn recruitment, als het gaat om onboarding. Hieruit blijkt dat het geheim van een goed onboarding inderdaad vooral bij de manager ligt. Het resultaat daarvan blijkt verrassend eenvoudig, en leidde tot een lijst met 5 onboardingtips voor managers. Verwelkom je binnenkort een nieuwe collega? Bekijk dan eens de 5 onboardingstips​​​

Buddy

Geef elke nieuwe medewerker een ‘buddy’; iemand die op hetzelfde terrein al langer bij de organisatie werkt. De buddy is zijn/haar vraagbaak, neemt hem/haar mee in het werkproces, geeft hem wegwijs binnen de organisatie en monitort het onbaording-programma. 

 ✅ Netwerk

Help de nieuwe medewerker een sociaal netwerk op te bouwen. Zorg ervoor dat je nieuwe collega gelijk gaat deelnemen bij de meetings/overleggen, maak een rondleiding door het bedrijf en stel hem voor bij andere afdelingen. 

✅ Check-Ins

Stel check-ins in om nieuwe medewerkers het eerste half jaar een keer per maand te ontmoeten; Zo blijf je goed op mekaar aangesloten en kan je ingrijpen en bijsturen, als de verwachtingen van koers gaan afwijken. 

✅ Dialoog

Moedig een open dialoog aan; Blijf met elkaar in gesprek. Voorkom aannames en dat jouw nieuwe collega wordt meegezogen door de hectiek van de dag.

Eerste dag

Ontmoet je nieuwe medewerkers op hun eerste dag; Neem ff tijd voor de ontvangst. Zoals bij een eerste sollicitatie gesprek van een sollicitant bij een werkgever, geldt dit ook voor de nieuwe werknemer over zijn werkgever, "You never get a second chance, to make a first impression"     

Wereldschokkend?

Niet bepaald. Maar daarom nog niet vanzelfsprekend. Managers die de 5 tips opvolgden, bleken hun nieuwe medewerkers een maand sneller op gang te krijgen – in Google-termen: ongeveer 25 procent sneller – dan degenen die dat niet deden.

Heb je interesse om vaker tips te ontvangen? Volg dan onze LinkedIn Company Page 

 


Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy