Hoe maak ik een sterke eerste indruk

We hebben allemaal de situatie meegemaakt. Je gaat een belangrijk gesprek in waar je een nieuw persoon ontmoet. Gelijk wil je een sterke eerste indruk maken. Deze indruk is namelijk essentieel en zal niet snel vergeten worden. Hoe zorg je er voor dat je zelfverzekerd het gesprek in gaat? We helpen je graag met wat handige tips.

 

Blijf lachen

Met een oprechte lach stel je je gesprekspartner op gemak en straal je enthousiasme uit. Ook in een eventueel ongemakkelijk moment kan een lach je redden. Je laat namelijk merken dat je het helemaal niet ongemakkelijk vindt en je gesprekspartner lacht gewoon mee.

 

Bereid je goed voor

Het lijkt wellicht logisch, maar het is een onmisbare stap. Met een goede voorbereiding kom je professioneel over. Lees je dus van tevoren in. Denk aan wat voor iemand je voor je krijgt, wat voor hobby's en interesses heeft deze persoon bijvoorbeeld. Met sociale media kun je tegenwoordig veel van dit soort zaken van tevoren opzoeken.

 

Zorg voor een goede handdruk 

Een handdruk is meestal de eerste interactie tussen jou en je gesprekspartner. Zorg dus dat je een stevige handdruk geeft, maar ook weer niet te stevig. Het is een goed idee om dit gewoon te oefenen. Extra tip: wrijf je hand niet af aan je broek voor dat je iemands hand gaat schudden, dit ziet er onprofessioneel uit en dan lijkt het net alsof je vies bent. 

 

Blijf jezelf

Een tip die altijd geld maar vaak vergeten wordt. Blijf altijd jezelf! Probeer jezelf dus niet anders voor te doen. Blijf eerlijk, iedereen is uniek.

 

Vertrouw op je eerste indruk

Onzekerheid uitstralen is het laatste wat je moet doen. Ga je gesprek met vertrouwen in over je eigen kunnen, dan straal je vanzelf je enthousiasme uit. 

 

Waarom is de eerste indruk eigenlijk zo belangrijk? Uit onderzoek blijkt dat mensen al na enkele seconden een eerste indruk hebben gemaakt. Deze indruk blijft meestal maanden en soms jaren in het hoofd van je gesprekspartner. Bij een slechte eerste indruk sta je dus niet 1 - 0 achter maar 3 - 0. Dit geld ook omgekeerd, met een goede eerste indruk sta je gelijk 3 - 0 voor. 

 

Wil je vaker tips ontvangen? Volg dan onze LinkedIn pagina elke woensdag kun je daar nieuwe tips vinden. Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Bekijk dan onze nieuwe vacatures.

 

 

 


Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy