Thuiswerken door het Corona virus? Dit zijn je rechten

 

Door het officiĆ«le advies van de overheid en het RIVM gaan deze week extra veel Nederlanders thuiswerken. Als het enigszins kan: kom niet naar kantoor. Voor veel mensen is dit de eerste keer dat ze voor langere periode thuiswerken. Wat zijn dan je rechten en plichten als werknemer?

 

Helaas kan lang niet iedereen thuiswerken. Nederlanders die in een winkel werken, timmermannen en natuurlijk het zorgpersoneel. Om maar een wat te noemen. Voor veel kantoormedewerkers is dat anders. In speciale gevallen zoals het Corona virus is thuiswerken mogelijk. 

 

Moet de werkgever zorgen voor apparatuur? 

Kort antwoord: ja                                                                                                

Je werkgever mag er niet vanuit gaan dat je een fatsoenlijke laptop hebt of een goede bureaustoel. Als je dit namelijk niet hebt, moet je werkgever hiervoor zorgen. Denk dus aan de volgende spullen: laptop/computer, bureau, stoel en overige zaken die zorgen voor een ergonomische werkplek. 

 

Mag je werkgever je zomaar op vakantie sturen?

Kort antwoord: nee                                                                                    

Volgens vakbond FNV mag een werkgever je niet eenzijdig vakantie opleggen. Het inzetten van vakantiedagen, daarover moeten werkgever en werknemer het samen eens worden. Het is wel mogelijk dat er in het contract andere afspraken zijn gemaakt, let hier dus goed op. 

 

Heb je recht op een vergoeding voor het thuiswerken?

Kort antwoord: nee                                                                                         

 Het is eigenlijk simpel, er staat geen vergoeding tegenover lang of kort thuiswerken. 

 

Wat als je niet thuis kan werken, maar wel moet van je werkgever?

Een lastige kwestie. Stel dat je om welke reden dan ook in huis geen enkele plek hebt waar je rustig kunt werken, bijvoorbeeld omdat je je niet kunt afzonderen of te weinig ruimte hebt, dan is er geen eenvoudige oplossing.   

Samen met je werkgever moet er dan gekeken worden naar een goede oplossing. De werkgever mag er namelijk niet vanuit gaan dat iedereen thuis kan werken. Wellicht kun je als uitzondering wel op kantoor werken.

 

De school of kinderopvang van mijn kinderen is gesloten. Heb ik dan recht op verlof?

Kort antwoord: ja                                                                                           

Voor dit soort gevallen is het mogelijk om calamiteitenverlof te gebruiken om de opvang van je kinderen te regelen. Het verlof duurt zolang het nodig is. Dat kan enkele uren en hooguit enkele dagen zijn. Dit verlof heeft geen invloed op je loon.

 

Toch moet je naar je werk komen. Hoe bescherm je jezelf dan het beste tegen het Corona virus?

Waarschijnlijk heb je het al gehoord, maar was je handen, blijf uit de buurt van anderen, geen handen schudden, vermijd openbaar vervoer en gebruik papieren zakdoekjes. Vertoon je symptomen? Blijf thuis!

 

Onthoud dat de gezondheid van jezelf en anderen het allerbelangrijkste is, zorg dus goed voor jezelf en elkaar tijdens deze periode.  Thuiswerken deze weken? Bekijk eens onze tips voor een goede thuiswerkdag, klik hier voor het artikel. 

Suc6! Recruitment is gespecialiseerd in het maken van een perfecte match tussen werkgever en werknemer. Suc6! Recruitment zoekt in verschillende sectoren waaronder logistiek, sales, klantenservice en meer. Onze regio's: Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Gelderland  

Volg onze LinkedIn pagina.

 

 

 

Nieuw item

Copyright © 2024 Suc6! Recruitment   |  Sitemap   |  Privacy